Het verhaal achter de fotoDeze foto heb ik gemaakt tijdens mijn vakantie in 2018 op het Griekse eiland Rhodos.
Vlakbij ons hotel stond een klein kapelletje die natuurlijk mijn aandacht trok. Tijdens een kleine verkenningswandeling in de omgeving van ons hotel zag ik dat de deuren open stonden. Binnen was het klein maar erg mooi. Omdat het al donker begon te worden besloot ik de volgende dag terug te gaan. Overdag waren de deuren nog open, maar helaas tijdens het mooiste licht van de dag waren de deuren gesloten, en op slot.

De volgende dag besloot ik tegen het einde van de middag nog eens te kijken.
een deur stond open. En er was niemand aanwezig.
Een goede kans om foto’s te maken.
De licht inval was erg vel en het was lastig om alles mooi belicht op de foto te krijgen.
Na enige frustratie en veel proberen bedacht ik dat HDR* misschien uitkomst zou kunnen bieden. En dat deed het ook.

Het statief stond net iets over de drempel van het kleine kappelletje.
Ikzelf op de drempel. Half ik de hete zon en half in het koelere kappelletje.
Het was wat worstelen en schuiven om een mooie compositie te krijgen. Ik denk dat ik met mijn broek de vloer daar mooi heb geveegd, zo vaak heb ik zitten schuiven. Het eind resultaat mag er naar mijn mening zijn en is ook een van de mooiste van deze reis.

*HDR is een techniek waarmee je verschillende belichtingen maakt, zodat alle delen van de foto de juiste belichting krijgen. Vaak maakt je dan 3 of meer foto’s. Zo belicht je voor de felle lichten en voor de donkere delen. Ook maak je een foto die er wat tussen in zit.
Dit doe je dan met een langere en/of kortere sluitertijd. Ook is het erg handig om op een statief te fotograferen. Uiteindelijk voeg je in het bewerkingsprogramma de foto’s samen tot een foto. En daar kan je dan nog weer wat met de belichten etc spelen tot je foto helemaal naar wens is.

Wat meer informatie over de kappelletjes en gedenkt tekens die je veel ziet in Griekenland.

De kappelletjes of gedenktekens worden vaak geplaatst om een speciale gebeurtenis te herdenken. Zoals een geboorte, een goede boodschap die tot hen kwam op die plek. Vaak ernstig zieke mensen die toch genezen. Of een sterfgeval.
Deze kappelletjes of gedenk tekens worden meestal door de familie onderhouden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *