Het verhaal achter de foto

Voor wie deze foto als eens heeft gezien, zal misschien wel naar dit verhaal hebben uitgekeken. Ik kwam eigenlijk voor een zonsopgang, het plan was om de bladeren te laten verlichten door de opkomende zon achter mij. Ik was nog nooit op deze locatie geweest en kwam ook vooral kijken hoe de situatie daar was. En of mijn plan zou gaan lukken om de zon de bladeren te laten verlichten met zacht licht. Dat pakte toch wat anders uit.
Dat ik daar koeien zou kunnen verwachten wist ik wel. En had ik zelfs wat op gehoopt.
Het is in deze omgeving dood normaal dat er koeien lopen. Ze hebben meerdere stukken weide tot hun beschikking af en toe zit daar een bosstrook zoals deze tussen de weides in.

Ik had mijn camera ingesteld en een aantal foto’s gemaakt. Opeens hoorde ik wat ritselen. De koeien kwamen langs lopen. Met een aantal kalfjes erbij. Toen zag ik iets achter een kalfje aan rennen. Ik dacht eerst dat het een hond was. (ik had nog nooit een vos gezien) En wou eigenlijk hard roepen dat ze die hond terug moesten halen. Maar ik hoorde geen mensen in de buurt. En op dat moment waren ze beiden alweer de bosjes ingegaan. (Voor de beeldvorming aan de rechterkant)

Even later kwam er een koe van de linkerkant aanlopen en ook de vos waarvan ik nog steeds niet wist dat het een vos was, kwam er ook weer bij staan. Ik drukte de sluiter in lang genoeg voor 2 foto’s.
De eerste klik deed hen naar mij kijken. En de tweede pakte dat moment. Een derde is er nooit van gekomen want de vos was inmiddels weg. De koe keek nog even naar mij en sjokte rustig weg.

Ik zoomde in op de foto om te zien wat er nu eigenlijk naast de koe stond. En eerlijk is eerlijk, toen ik ontdekte wat ik nu eigenlijk had vast gelegd heb ik een klein vreugde dansje gedaan.
Gelukkig was er verder niemand in het bos 😉

Wat ik wel jammer vind aan deze foto is dat wanneer ik hem op Facebook plaats voor een wedstrijd, of gewoon om te laten zien ik mij telkens moet gaan verdedigen dat het een echte foto is en geen Photoshop.
Vandaar ook dat ik in het begin van de tekst heb uitgelegd hoe de koeien in dit gebied leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *